Kar Yağışı ve Buzlanma Nedeniyle Sürücülere Uyarılar

Konya ve Çevresinde Kar Yağışına Dikkat!

Konya ve çevresinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanmanın ardından yola çıkacak sürücülere uzmanlardan uyarı geldi. Sürücülerin yorgun veya uykulu halde araç kullanmamaları gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, araç bakımı, kış lastiği ve hız kurallarına riayet etmenin kazaları en aza indireceği konusunda uyarılarda bulundular.

Konya’yı çevre illere bağlayan kara yollarında etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası yolculuk yapacak sürücüler için uzmanlar önemli tavsiyelerde bulundu. İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden kar yağışı, buzlanma ve sis konusunda uyarılarda bulundu. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın tercih edilmesi gerektiğini belirten Ceylan, ancak zorunlu durumlarda alınacak önlemlere dikkat çekti.

“Hız sınırlarına Dikkat!”

Araç kullanmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Ceylan, araç bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, kış lastiklerinin ve diğer araç ekipmanlarının hazır olmasının önemini belirtti. Hız sınırlarına riayet etmek, takip mesafesini korumak ve trafik kurallarına uymak gerektiğinin altını çizen Ceylan, önlemleri almadan yola çıkmanın riskli olabileceğine dikkat çekti.

“Basit Önlemler Büyük Kazaları Engeller”

Emniyet kemeri takmanın ve dikkatli sürüş yapmanın önemine değinen Ceylan, yorgun veya dalgın halde araç kullanmanın tehlikeli olduğunu belirtti. Basit tedbirlerin büyük kazaları önleyebileceğini vurgulayan Ceylan, sürücülerin ve yolcuların güvenliği için trafik kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi.