Kar Yağışı ve Buzlanma Nedeniyle Sürücülere Uyarılar

Konya ve Çevresinde Kar Yağışına Dikkat!

Konya ve çevresinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanmanın ardından yola çıkacak sürücülere uzmanlardan uyarı geldi. Sürücülerin yorgun veya uykulu halde araç kullanmamaları gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, araç bakımı, kış lastiği ve hız kurallarına riayet etmenin kazaları en aza indireceği konusunda uyarılarda bulundular.

Konya’yı çevre illere bağlayan kara yollarında etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası yolculuk yapacak sürücüler için uzmanlar önemli tavsiyelerde bulundu. İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden kar yağışı, buzlanma ve sis konusunda uyarılarda bulundu. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın tercih edilmesi gerektiğini belirten Ceylan, ancak zorunlu durumlarda alınacak önlemlere dikkat çekti.

“Hız sınırlarına Dikkat!”

Araç kullanmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Ceylan, araç bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, kış lastiklerinin ve diğer araç ekipmanlarının hazır olmasının önemini belirtti. Hız sınırlarına riayet etmek, takip mesafesini korumak ve trafik kurallarına uymak gerektiğinin altını çizen Ceylan, önlemleri almadan yola çıkmanın riskli olabileceğine dikkat çekti.

“Basit Önlemler Büyük Kazaları Engeller”

Emniyet kemeri takmanın ve dikkatli sürüş yapmanın önemine değinen Ceylan, yorgun veya dalgın halde araç kullanmanın tehlikeli olduğunu belirtti. Basit tedbirlerin büyük kazaları önleyebileceğini vurgulayan Ceylan, sürücülerin ve yolcuların güvenliği için trafik kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.