Uzmanı uyardı; süt dişlerinin erken kaybı ortodontik sorunlara neden olabiliyor

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Uzmanından Süt Dişi Önemi Hakkında Uyarı

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Dilara Dinç, süt dişi kaybının daimi dişlerin çıkmasında zorluklara ve ortodontik sorunlara neden olabileceğini belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dinç, süt dişlerinin sadece diş estetiğiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Süt dişleri, daimi dişlerin yön bulmalarına yardımcı olur ve onlara ağız içinde yer açar. Süt dişi kaybı, daimi dişlerin çıkmasında zorluklara neden olabilir. Süt dişlerinin sağlıklı bir şekilde korunmaması ortodontik tedavi gereksinimlerini artırabilir.” ifadelerini kullandı.

Arka dişlerin eksikliğinin çiğneme ve sindirim problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Dinç, erken yaşlardan itibaren düzenli diş bakımı ve diş hekimi kontrollerinin önemini vurgulayarak, çocukların sağlıklı şekilde büyümesini desteklediğini belirtti.

Dinç, süt dişlerinin önemine vurgu yaparak, “Süt dişleri ve diş etlerinin hastalıkları erken dönemde tedavi edilmelidir. Zaman geçtikçe daha zorlu tedaviler gereklidir.” dedi.


Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir