Türkiye’den Halep’e gidecek gaz Suriye’nin enerji altyapısını güçlendirecek

Türkiye, Suriye’ye Doğal Gaz Göndermeye Hazırlanıyor

Türkiye’nin, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz göndermesi planlanıyor. Bu adımın, Suriye’nin enerji altyapısında büyük bir iyileşme sağlaması bekleniyor.

Anadolu Ajansı’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yıllık 2 milyar metreküp doğal gazın Suriye’de elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor.

Suriye’de, Baas rejiminin yıkılmasının ardından altyapının hasar gördüğü ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 16 milyon kişinin acil sağlık desteğine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin, Suriye’nin yeniden inşasına büyük önem verdiği kaydediliyor. Ülkede, petrol ve doğal gaz arama, sondaj, rafinaj, elektrik iletim hatları ve elektrik üretim santralleri rehabilitasyonu gibi alanlarda çalışmalar yürütülüyor.

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir’in Türkiye ziyaretinin ardından enerji alanındaki altyapı çalışmalarının hızlanacağı sinyali verildi.

Elektrik üretiminin önem arz ettiği Suriye’de, Türkiye ile Suriye arasında yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki bulunuyor ve bu miktarın 300-400 megavata çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca, Suriye’de elektrik arzının sağlanamaması sebebiyle mobil ve küçük ölçekli elektrik üretim cihazları ve jeneratörler kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamasına göre, 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gazın Suriye’ye gönderilmesi planlanıyor. Buna yönelik altyapı hazırlıkları devam ediyor.

Kilis’te doğal gaz boru hattı ilerlerken, Suriye tarafında da altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. Doğal gazın Kilis üzerinden Halep’e gönderileceği belirtiliyor.

“Suriye, Enerji Sorununu Çözmekte Kararlı”

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener, Türkiye’nin farklı ülkelere elektrik ve doğal gaz ticareti yaptığını belirterek, bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

Suriye’deki altyapının çöktüğünü söyleyen Akyener, Suriye’nin elektrik ve doğal gaz konusundaki sorunlarına çözüm bulmaya çalıştığını aktardı.

Akyener’e göre, Suriye’nin elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’nin bu süreçte destek vereceği belirtiliyor.

Bölgedeki en büyük doğal gaz tüketicisi olan Türkiye, enerji stratejileri doğrultusunda adımlar atarak bölgedeki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

İşsizlik Hırvatistan’da dert olmaktan çıktı

Hırvatistan, Mayıs ayında iş gücü piyasasında tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Hırvatistan İstatistik Bürosu’nun açıkladığı verilere göre, işsizlik oranı bir önceki aya kıyasla 0,5 puan azalarak yüzde 4,1’e geriledi. Bu oran, ülkenin kayıtlı …

Altun Gıda, Karya Doğal Tarım Üretim ve Seracılık’ı satın aldı

Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihracatında lider firmalarından Altun Gıda, sürdürülebilir ve akıllı tarım yatırımlarına önemli bir halka daha ekledi. Afyonkarahisar’da jeotermal ve güneş enerjisi kullanarak domates üretimi yapan Karya Doğal Tarım Üretim ve Seracılık’ı bünyesine kattı.

TCMB açıkladı: Konut fiyatları enflasyonun altında arttı

Türkiye’de konut fiyatlarındaki son gelişmeler merakla takip ediliyor. Merkez Bankası’nın açıkladığı yeni veriler, piyasalarda dikkat çekti. Özellikle büyük şehirlerde fiyat hareketleri ve bölgesel farklılıklar gündemde.

Merkez Bankası rezervleri 13 haftanın zirvesinde

Merkez Bankası rezervleri 13 haftanın zirvesinde

İran’dan sevkiyat devam ediyor mu? Bakan Bayraktar’dan doğal gaz açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin doğal gazda ana tedarikçilerinden İran’ın gaz sevkiyatına devam ettiğini bildirdi.

Rus Bakan açıkladı: Ekonomide soğuma başladı, resesyona çok yakınız

Ekonomik Kalkınma Bakanı Reşetnikov, yüksek faizler ve yavaşlayan yatırımlara dikkat çekerek, “Rakamlara göre soğuma başladı, resesyona çok yakınız” uyarısında bulundu.