Türk-İş açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı aralık ayında arttı

Türk-İş Açıkladı: Açlık ve Yoksulluk Sınırı Yükseldi!

Türk-İş, son verilere göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması için yapması gereken tutarı açıkladı. Açlık sınırı, 21 bin 83 TL olarak belirlendi ve bir önceki aya göre artış gösterdi.

Yoksulluk Sınırı 68 Bin 675 TL

Gıda harcamalarının yanı sıra giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi diğer temel ihtiyaçlar düşünüldüğünde toplam aylık harcamaların tutarı ise yoksulluk sınırını oluşturuyor. Bu sınır da 68 bin 675,17 TL olarak açıklandı, bir önceki aya göre yine artış kaydedildi.

‘Bekar Bir Çalışanın ‘Yaşama Maliyeti’

Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise aylık 27 bin 364 TL’ye yükseldi. Bu rakamların yükselişi dikkate alındığında, Ankara’da yaşam maliyetinin giderek arttığı görülüyor. Ailelerin gıda harcamalarındaki artış oranı da önemli ölçüde yükseliş gösterdi, 12 aylık değişim oranı yüzde 46,09 olarak belirlendi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

ABD Başkanı Trump duyurdu: Avrupa Birliği ve Meksika’ya yüzde 30 gümrük vergisi

ABD Başkanı Trump duyurdu: Avrupa Birliği ve Meksika’ya yüzde 30 gümrük vergisi

Yüzde 70 zam geldi: İşte yeni fiyatlar

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde birinci öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerden katkı payı alınmayacak. Uzaktan ve ikinci öğretim için alınan katkı payları ve …

Borsa güne yükselişle başladı: 10 Temmuz 2025 Perşembe Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,97 yükselişle 10.266,31 puandan başladı.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.