Sağlık-Sen duyurdu: Üniversite hastanelerinde istihdamın artırılması için çalışma yapılacak

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu, Yer Değişikliği Konusunda Toplandı

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu, “Yer Değişikliği” gündemiyle toplanarak önemli konuları ele aldı. Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Faruk Doğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, üniversite hastaneleri çalışanlarının mağduriyetinin son bulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Doğan’ın yaptığı açıklamalara göre, Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu “Yer Değişikliği” konusunu ilk sırada gündeme aldı ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile işbirliği içerisinde talepler ortaya kondu. Cumhurbaşkanlığına iletilen bu çalışmaların sonuçlarının en kısa sürede paylaşılması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, Üniversiteler Komisyonu’nun gelecek süreçte gerçekleştireceği çalışmalar üzerine de fikir alışverişi yapıldı. Toplantı sonucunda alınan kararlar arasında, yer değişikliği konusundaki çalışmaların hızlandırılması, üniversitelerdeki sorunlara çözüm odaklı yaklaşım sergilenmesi ve teşvik ödemeleri konusunda teknik çalışmalar yapılması gibi önemli adımlar yer alıyor.

Sağlık-Sen Üniversiteler Komisyonu, üniversite hastanelerindeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve personel mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor. Hedef, üniversite hastanelerinde çalışanların daha iyi şartlar altında işlerini icra etmelerini sağlamak ve sektördeki olumlu değişimlere liderlik etmektir.


Annem Ankara: Ne dönem, ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Üroloji ve Androloji uzmanı uyardı: Sağlıklı vücut sağlıklı cinsellik demektir; dengeli diyet testosteron düzeyini etkilet!

İşte cinsel sağlığa katkı sunan besinler