Kış aylarının en çok tercih edilen doğal ürünü: Ihlamur

Ihlamur: Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, en çok tercih edilen doğal ürünlerden biri haline geldi. İçeriğinde bulunan antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler ile ıhlamur, hastalıklara karşı koruma sağlayarak stresi azaltıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olan ıhlamur, vatandaşlar arasında popülerliğini koruyor.

‘ÇOCUK, YETİŞKİN, YAŞLI HERKESİN KULLANIMINA UYGUN’

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç tarafından kışın vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. Ihlamurun içeriğinde bulunan ekstraktlar sayesinde kış aylarında özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği belirtiliyor. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun olan ıhlamur, yaprak ve çiçek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İçeriğinde daha fazla ekstraktlı yağlar bulunan çiçek ıhlamur, tercih edilmesi önerilen bir seçenek oluyor. Ancak günlük tüketim miktarı önemli olup, 3 bardağı aşmamak gerekiyor. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların da kullanmadan önce doktora danışmaları öneriliyor.

Ihlamurun demlenme yöntemine de değinen Çebiç, 5 dakika demlenip süzüldükten sonra tüketilmesini öneriyor. Sıcak olarak tüketilen ıhlamurun vücuttan toksinleri atması üzerine sıcak içilmesi tavsiye ediliyor. Bal ile de içilebilen ıhlamur, şeker ile tüketilecekse bal tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda fayda sağlamayacağını ve tek seferlik kaynatmanın yeterli olduğunu vurguluyor.

(İHA)

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Polen ve toz alerjisi gözleri nasıl etkiliyor? Uzmanından uyarılar

Yaz aylarında gözde görülen allerjik hastalıklara dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mediha Tok Çevik, ’’Gözlerde allerjik reaksiyonlar, duyarlı olunan etkene maruz kalındığında ilgili allerjene karşı hassas olan gözlerin verdiği kızarıklık, şişlik, sulanma ile ortaya çıkar’’ dedi.

Üroloji ve Androloji uzmanı uyardı: Sağlıklı vücut sağlıklı cinsellik demektir; dengeli diyet testosteron düzeyini etkilet!

İşte cinsel sağlığa katkı sunan besinler