İstanbul Üniversitesi ve GYİAD iş birliğiyle oluşturulan yapay zekâ laboratuvarı kapılarını açtı

GYİAD ve İstanbul Üniversitesi İş Birliği ile Yapay Zeka Laboratuvarı Faaliyete Geçti

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde oluşturulan Yapay Zeka Laboratuvarı projesi hayata geçirildi. Bu proje kapsamında üniversite ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin örnek bir çalışması yapılarak AR-GE ortaklıkları, eğitim ve sertifika programları gerçekleştirilecek.

Geçen hafta hizmete açılan Yapay Zeka Laboratuvarı, GYİAD’ın yapay zekayı sahiplenme hedefleri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği bir projedir.

Proje kapsamında yapay zeka üzerine araştırma projeleri yürütülerek eğitim ve sertifika programları düzenlenecek, konuk konuşmacıların katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecektir.

GYİAD üyelerine yapay zeka danışmanlığı sunulacak olan Yapay Zeka Laboratuvarı, eğitim odaklı iş birlikleri sayesinde GYİAD üyelerinin fakülte etkinliklerine davetli konuşmacı olarak katılımını sağlayacak. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi akademisyenleri, GYİAD etkinliklerine ve çalışmalarına destek olacaktır.

İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Teknolojileri Fakültesi’nin yürüttüğü akademik çalışmalara ve üniversite-sanayi iş birliklerine GYİAD tarafından destek sağlanacak, yapay zeka üzerine araştırma projeleri konusunda karşılıklı iş birliği yapılacaktır.

GYİAD üyeleri ve fakülte akademisyenleri iş birliğiyle bilişim farkındalığı, dijital dönüşüm ve yapay zeka konularında ortak seminerler, sertifika programları ve çalıştaylar düzenlenecektir.

Açılış Törenine Yoğun Katılım

Yapay Zeka Laboratuvarı açılış törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ile birlikte GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer, Yönetim Kurulu üyeleri ve Dijital Çalışma Grubu eş başkanları Ali Oğuz, Yakup Aydilek ve Melis Topal katıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, yaptığı konuşmada “İstanbul Üniversitesi olarak planlama yaparken, sahada olmaya ve uygulamanın içinde yer almaya büyük özen gösteriyoruz. GYİAD desteğiyle oluşturduğumuz Yapay Zeka Laboratuvarı sayesinde iş dünyasıyla akademik dünyanın tam entegrasyonunu yakalama fırsatı sağlayacağımızı düşünüyorum. Hem akademi üyelerimizin hem de öğrencilerimizin pratiğin içinde olmasını sağlayacak bu çalışma ile yapay zeka ile ilgili gelişmeleri kaçırmayacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer ise laboratuvar açılışında yaptığı konuşmada, “GYİAD olarak geleceğin en önemli gelişmelerinden olan yapay zekaya daha hızlı entegrasyon için dijital çalışma grubumuz ile yaptığımız projelerden birini hayata geçirerek, İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Türk iş dünyasının bu treni kaçırmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akademi-STK-özel sektör iş birliğiyle büyük katkı yapmasını planladığımız Yapay Zeka Laboratuvarımız sayesinde iş dünyasının yapay zeka alanında her türlü gelişimi gerçekleştirmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi, yapay zeka konusunda çalışmak isteyen GYİAD üyelerini ve sosyal paydaşları yönlendirerek ortak projelerin başlatılmasını hedefliyor. GYİAD da bu alandaki lider rolünü üstlenerek ülke ekonomisine, özel sektöre ve akademik araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Related Posts

İnsana ait sanılıyordu, denizin dibinde bulunan çene kemiğinin gizemi çözüldü

Tayvan açıklarında deniz tabanından çıkarılan gizemli bir çene kemiğinin, modern insanın değil, soyu tükenmiş Denisovanlara ait olduğu ortaya çıktı. Yeni araştırma, bu ilkel insan türünün Asya’da beklenenden çok daha geniş bir alana yayılmış olabileceğini gösteriyor.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Araştırma kanıtladı: İnsanlar gözleriyle gerçekten iletişim kurabiliyor

Yeni bir araştırma, insanların yalnızca göz hareketleriyle bile anlamlı bir iletişim kurabildiğini ortaya koydu. Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden psikoloji profesörü Jelena Ristic ve ekibi tarafından yürütülen çalışmaya göre, gözlerin niyet taşıyıp taşımadığı, izleyen kişiler tarafından bilinçsizce algılanabiliyor.

Apple, ABD’ye rekor bir yatırım yapıyor!

Apple, önümüzdeki dört yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne toplam 500 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Tim Cook, bu duyuruyu ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasının 100. günü için düzenlenen etkinlikte …