KGM sorumluluğundaki yol ağında yapılan ölçümlerde trafik hacminin metropol geçişlerinde ve Karadeniz Sahil Yolu gibi bölgesel hizmet veren akslarda arttığını vurgulayan Uraloğlu, şöyle devam etti:
“Trafik hacmi en çok Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden günde 240 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 190 bin araç geçti. İstanbul-Tekirdağ devlet yolunun bazı kesimlerinde yıllık ortalama günlük trafik (YOGT) miktarı 100 bini aştı. İstanbul-Kocaeli devlet yolunun çeşitli noktalarında hacim 70 bini aşmaktadır. İstanbul Havalimanı’na bağlantı sağlayan yol kesiminde ise trafik 100 bini geçti.”
Uraloğlu, İzmir’de şehir merkezindeki bazı kesimlerde trafiğin 70 bin, Konya şehir geçişinde ise 100 bin aracın üzerine çıktığının altını çizdi.
Ankara Esenboğa Havalimanı’na erişim sağlayan güzergahın bazı kesimlerinde günlük araç sayısının 70 bini aştığını, Ankara-Gölbaşı arasında bu sayının 80 bin olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-Temelli yolunu da her gün 60 binin üzerinde aracın kullandığını bildirdi.
Uraloğlu, Ankara’nın şehir içi trafiğini rahatlatan önemli yollardan biri olan Eskişehir Çevre Yolu’nda da trafik hacminin günlük 70 bin aracın üzerinde olduğunu vurguladı.
Bakan Uraloğlu, Gaziantep için büyük öneme sahip Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşım sağlayan yolda günlük trafiğin 70 bin aracı geçtiği bilgisini verdi.
Samsun Çevre Yolu’nun önemli oranda trafik alan yollardan olduğunu, her gün bu yolun 60 bin araç tarafından kullanıldığını aktaran Uraloğlu, Karadeniz Sahil Yolu’nda ise en fazla yoğunlaşan kesimin Trabzon geçişi olduğunu, burada trafik hacminin 90 bin araca ulaştığını bildirdi.