Elektrikli arabaları ev prizinde şarj etmek akıllıca bir fikir mi?!

Elektrikli Araçların Ev Prizlerinde Şarj Edilmesi: Güvenli ve Kolay Bir Yöntem Mi?

Duvar şarj cihazları, özel koruma cihazları ve aşırı yük algılaması sayesinde daha fazla güvenlik sağlamamızın yanı sıra şarj işlemini de oldukça kolaylaştırıyor. Araçlarınızı evinizin prizlerinde şarj etmek artık daha güvenli ve basit.

(ADAC), normal prizlere sınırlı bir süre için en fazla 16 amperlik nominal akım yüklenebileceğini vurguluyor. Elektrikli araçlar saatlerce şarj edildiğinde, kablolar sürekli olarak yüksek aşınmaya maruz kalabilir. Bu durumda, bağlantı noktalarındaki kontakların eskimesi veya yanlış montaj nedeniyle artan direnç meydana gelebilir ki bu da aşırı ısınmaya ve yangına sebep olabilir. Bu riski azaltmak için şarj akımının 10 amper veya daha azıyla sınırlandırılması önemlidir.

2,3 kW’lık bir şarj gücüyle bir elektrikli aracı şarj etmek oldukça zaman alabilir; 50 kWh’lik bir batarya kapasitesine sahip bir aracın tam şarjı için 20 saatten fazla gerekebilir. Ancak, 11 kW’lık bir duvar kutusu bu süreyi beş saatten azaltabilir. Ev prizlerinde şarj ettiğinizde ise yüzde 10 ila 30 arasında enerji kaybı yaşanması ve faturanıza yansıması mümkündür.

Duvar şarj cihazları, özel koruma cihazları ve aşırı yük algılaması sayesinde daha fazla güvenlik sağlamamızın yanı sıra şarj işlemini de oldukça kolaylaştırıyor. Şarj kayıpları da ev prizlerine göre önemli ölçüde daha düşüktür.

Evinizde duvar şarj cihazını kullanmadan önce, elektrik şebekenizin gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek için bir uzmana başvurmanız önemlidir.

Related Posts

Altcoin piyasası çöküşte: 300 milyar dolar buhar oldu!

Bitcoin yükselişini sürdürürken altcoin piyasasında kayıplar derinleşti. Uzmanlar, yatırımcıları gelecekte kurumsal ilgi çekebilecek projelere yönelmeleri konusunda uyarıyor. Piyasanın yönü için kurumsal hamleler belirleyici olmaya devam ediyor.

Savaş değil, yönetim krizi: Sibirya’da savaş çıksa bile Türkiye etkileniyor

Artvin Kemalpaşa’da, mazot fiyatlarına gelen zam özellikle ulaşım sektöründe çalışanları zor durumda bıraktı. Taksici Arıkan Vayiç, artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, “Hopa’ya 500 liraya gidiyoruz, zamla birlikte bu …

Gıda mühendisliğini bıraktı, kendi atölyesini kurdu: Siparişlere yetişemiyor

Bolu’da 31 yaşındaki Tuğba Cantürk, gıda mühendisliğini bırakıp annesinin dikiş makinesiyle başladığı hobiyi mesleğe dönüştürdü. Evde başladığı punch ve tufting işiyle kendi atölyesini kuran Cantürk, siparişlere yetişemez hale geldi.

İş Holding krizden çıkamıyor! Milyonların evine giren kuruyemiş devi için yeni karar

Yaşadığı mali zorlukları aşamayan İş Holding’in daha önce başvurusu geri çevrilen grup şirketi Peyman Kuruyemiş için mahkemeden bir yıllık kesin mühlet çıktı.

ABD’de kişisel harcamalar mayısta sınırlı azaldı

ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre ülkedeki kişisel tüketim harcamaları mayıs ayında yüzde 0,1 azalış gösterdi.

Borsada sert düşüş: BIST 100 neden geriledi? (27 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 56,59 puan ve yüzde 0,61 azalışla 9.244,46 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 27,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,54, holding …