SPK’dan dev onaylar: 25 milyar liralık ihraç, milyar liralık artırımlar, yeni fonlar ve cezalar

SPK, Borçlanma Aracı İhraç Başvurularını Onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, Başer Finans Faktoring AŞ, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ, Koç Finansman AŞ ile Yapı ve Kredi Bankası AŞ’nin borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi. SPK haftalık bültenine göre Kurul, Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ’nin 700 milyon liralık, Başer Finans Faktoring AŞ’nin 50 milyon liralık, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ’nin 2 milyar liralık, Koç Finansman AŞ’nin 2 milyar 50 milyon liralık, Yapı ve Kredi Bankası AŞ’nin 7 milyar dolarlık borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin 4,8 milyar liralık, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ 1 milyar 76,6 milyon liralık, Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 565 milyon liralık bedelli sermaye artırımı başvurusuna onay veren SPK, Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama AŞ’nin 336 milyon liralık, Özsu Balık Üretim AŞ’nin 60 milyon liralık, Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret AŞ’nin 75 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu kabul etti.

Nurol Varlık Kiralama AŞ’nin 5 milyar liralık, Emlak Varlık Kiralama AŞ’nin 3 milyar liralık, Ata Varlık Kiralama AŞ’nin 1,5 milyar liralık, KT Sukuk Varlık Kiralama AŞ’nin 1,5 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası, TMKŞ Koçfinans İkinci Varlık Finansmanı Fonu’nun 5 milyar liralık Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı başvurusunu kabul eden Kurul, Agesa Hayat ve Emeklilik AŞ’nin Agesa Hayat ve Emeklilik AŞ Altın Emeklilik Yatırım Fonu, Ak Portföy Yönetimi AŞ’nin Ak Portföy Yönetimi AŞ Girişim Sermayesi Şemsiye Fonu ve FT Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Trio Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verdi.

SPK ayrıca Ziraat Dinamik Banka AŞ’nin yurt içinde emir iletimine aracılık, yurt içinde işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyeti ile sınırlı saklama hizmetinde bulunmasına izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi. Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye 246 bin 511,5 liralık para cezası verilmesini kararlaştıran Kurul, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 19 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına hükmetti.

Related Posts

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Trump basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Çin’den “önemli bir şey” almadıkları sürece tarifeleri düşürmeyeceklerini söyledi.

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir