TatilBudur’un Yüzde 35,83 Hissesi İş Girişim Sermayesi’ne Devredildi

TatilBudur’un Yüzde 35,83’lük Hissesinin İş Girişim Sermayesi’ne Devri Tamamlandı

Online seyahat platformu TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi Türkiye İş Bankası iştiraklerinden İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, şirkette yüzde 99,98’lik payla hakim ortak konumuna yükseldi.

TatilBudur’un Yönetim Kurulu Üyesi ve kurucusu Bülent Kuş’a ait olan yüzde 35,83’lük hissenin devri süreci tamamlandı. 1997 yılında kurulan TatilBudur, yıllık 60 milyonun üzerinde ziyaretçiye ve 1 milyonun üzerinde müşteriye ulaşarak, 60’a yakın ilde 500’den fazla acente ve 2 bin 500 seyahat danışmanıyla sektörün önde gelen markalarından biri haline geldi.

27 Ocak’ta tamamlanan hisse devriyle TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi 1 milyar 775 milyon TL bedelle İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, TatilBudur’da hakim ortak konumuna gelirken, şirketin büyüme ve modernizasyon yolculuğunda yeni bir dönem başlamış oldu.

İlk olarak 2015 yılında gerçekleşen yatırımla başlayan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’daki ortaklığı, 2020 ve 2024 yıllarında gerçekleşen hisse alımlarıyla güçlendi. Bu ortaklık, şirketin operasyonel gücünü artırırken teknoloji altyapısının geliştirilmesine de önemli katkı sağladı.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Kubilay Aykol, yaptığı açıklamada, Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’da hakim pay sahibi olduğunu vurgulayarak, şirketin büyüme ve gelişimine aktif olarak katkı sağlayacaklarını belirtti. Bu adımın, bankanın turizm sektöründeki hedefleriyle de örtüştüğünü aktardı.

‘Teknoloji Altyapımızı Güçlendirerek Yeni Projelere Odaklanacağız’

TatilBudur CEO’su Onur Otruş, hisse devriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bülent Kuş’un vizyoner liderliğiyle başlayan TatilBudur’un 27 yıllık başarı hikayesinden sonra yeni bir döneme adım atıyoruz. İş Girişim Sermayesi ile birlikte, TatilBudur’u daha ileri taşımak için çalışacağız. Ortaklığımız operasyonel gücümüzü artırırken, müşteri memnuniyeti odaklı büyüme stratejilerimize olanak sağladı. Bu son devir ile teknoloji altyapımızı güçlendirerek sektördeki konumumuzu pekiştirecek yeni projelere odaklanacağız” dedi.

Related Posts

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Kripto yatırımcıları dikkat: Sıkı denetimler yolda!

Sermaye Piyasası Kurulu kripto varlık platformlarının rezerv kanıtı denetimi sürecine dair yeni ilke ve esasları açıkladı. Platformların denetim için gerekli belgeleri düzenli olarak sunması ve bağımsız denetçilerle sözleşme yapması zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir